فواید درمانی انبه

به گزارش مجله سرگرمی، تهران (پانا) - انبه از خانواده میوه های آلویی می باشد، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی خارجی آن قشایی است که دانه را در بر گرفته است. انواع زیتون، خرما و نارگیل از اعضای همین خانواده محسوب می شوند.

فواید درمانی انبه

به گزارش برترین ها، انبه از خانواده میوه های آلویی می باشد، گیاهی خوراکی که قسمت گوشتی خارجی آن قشایی است که دانه را در بر گرفته است. انواع زیتون و نارگیل از اعضای همین خانواده محسوب می شوند.

انبه ها به نسبت رنگ، شکل، طعم و سایز دانه هایشان به انواع مختلفی تقسیم می شوند. اگرچه در رنگ پوست انبه ها از سبز تا قرمز، زرد یا نارنجی تنوعاتی به چشم می خورد، اما گوشت داخلی آن غالبا زرد طلایی است. انبه ها طعمی شیرین و خامه ای مانند دارند و بالغ بر 20 نوع ویتامین و مواد معدنی در آن ها یافت می گردد.

انبه ها از متداول ترین میوه های مصرفی در سرتاسر دنیا هستند. بعضی از خواص مصرف انبه در حفظ سلامت عبارتند از کاهش خطر اختلالات نابینایی مرتبط با شبکیه چشم، کاهش خطر ابتلا به سرطان روده، بهبود در هضم غذا و حفظ سلامت استخوان ها و حتی انبه فوایدی برای پوست و مو دارد.

در این مطلب به تجزیه تحلیل مواد مغذی پرداختیم و نگاهی موشکافانه به فواید احتمالی آن ها در حفظ سلامت و به آنالیز چگونگی گنجاندن انبه بیشتر در برنامه غذایی می گردد، و البته خطرات احتمالی ناشی از مصرف انبه هم آنالیز شده است.

ارزش غذایی انبه

میوه انبه1 فنجان انبه خرد شده حاوی 100 کالری، 1 گرم پروتئین، 0.5 گرم چربی، 25 گرم کربوهیدرات (23 گرم قند و 3 گرم فیبر)، 100٪ ویتامین C مورد احتیاج بدن، 35٪ ویتامین A مورد احتیاج، 20٪ از فولیت، 10٪ ویتامین 6 B، و 8٪ از ویتامین K و پتاسیم را تامین می نماید.

وجود انبه در برنامه غذایی علاوه بر تامین مس، کلسیم و آهن، آنتی اکسیدان هایی از قبیل زیاکسانتین و بتاکاروتین را برای بدن به ارمغان می آورد.

8 خاصیت انبه

مصرف انواع میوه ها و سبزیجات ارتباط مستقیمی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های مرتبط با سبک زندگی انواع افراد دارد.

بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف مواد غذایی گیاهی مانند انبه، خطر ابتلا به مرض چاقی و بیماری های منجر به مرگ، دیابت، بیماری های قلبی را کاهش داده و پوست و مویی سالم را برایتان به ارمغان آورده، انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن خواهد شد.

پیشگیری از زوال شبکیه چشم

آنتی اکسیدان موجود در انبه موسوم به زیاکسانتین، حائلی در برابر تشعشات نور های آبی مضر بوده و نقش محافظ را برای حفظ سلامت چشم ایفا می نماید و احتمالا صدمات ناشی از زوال شبکیه را دفع می نماید.

اثبات شده است که دریافت بالای انواع میوه ها (3 وعده یا بیشتر) خطر ابتلا و پیشرفت زوال شبکیه ناشی از افزایش سن را کاهش می دهد.

پیشگیری از آسم

خطر پیشرفت آسم در افرادی که اندازه فراوانی از مواد مغذی ویژه ای مصرف می نمایند بسیار پایین است. یکی از این مواد مغذی بتاکاروتین است که در انبه، پاپایا، زردآلو، بروکلی، طالبی، کدو حلوایی و هویج یافت می گردد.

مدافع در برابر سرطان

بر اساس مطالعات اجرا شده در موسسه بهداشت عمومی تغذیه در دانشگاه هاروارد، برنامه غذایی سرشار از بتاکاروتین، نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می نماید و همچنین در مطالعات اجرا شده در ژاپن به اثبات رسید که مصرف بتاکاروتین نتایج معکوسی را در پیشرفت سرطان روده حاصل می نماید.

محققانی که در دانشگاه اگریلایف تگزاس تاثیر عصاره پلی فنول موجود در انبه را در محیط آزمایشگاهی بر روی سرطان روه، سینه، ریه، خون و پروستات آنالیز نمودند، دریافتند که انبه تاثیرات مثبتی بر تمامی انواع سرطان های ذکر شده دارد، اما بیشترین تاثیر را بر روی سرطان سینه و روده از خود نشان می دهد.

محققان امیدوارند که با انجام یک آزمایش بالینی جزئی بر روی افرادی که به طور فزاینده ای با التهابات داخلی مواجهند و خطر ابتلا به سرطان در آن ها بالاست، اثبات نمایند که انبه در پیشگیری و درمان سرطان تاثیرات مثبتی دارد.

سلامت استخوان ها

جذب ویتامین K ناکافی خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد. جذب ویتامین K به مقدار کافی با مصرف به موقع میوه ها و سبزیجات تامین می گردد و برای بهبود جذب کلسیم بدن که برای سلامت کامل استخوان ها ضروریست، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

درمان دیابت

مطالعات حاکی از آن است که مقدار گلوکز خونِ افراد مبتلا به دیابت نوع 1 که از برنامه غذایی حاوی فیبر فراوان پیروی می نمایند، پایین تر بوده و مصرف فیبر فراوان، شاخص قند خون، چربی و مقدار انسولین را در افراد دارای دیابت نوع 2 بهبود می بخشد. 1 فنجان انبه حدودا حاوی 3 گرم فیبر می باشد.

راهنمای برنامه غذایی برای مردم امریکا برای زنان 21-25 گرم فیبر در روز و برای مردان 38 - 30 گرم فیبر در روز توصیه می نماید.

گوارش بهتر

از آنجایی که انبه حاوی مقادیر فراوانی فیبر و آب می باشد، به پیشگیری از یبوست یاری شایانی نموده، موجب دفع منظم شده و دستگاه گوارشی سالم را برایتان به ارمغان می آورد.

کاهش بیماری های قلبی

فیبر، پتاسیم و ویتامین های موجود در انبه مدافعی در برابر ابتلا به بیماری های قلبی محسوب می گردد. افزایش جذب پتاسیم همچنین کاهش جذب سدیم از مهمترین تغییرات در برنامه غذاییست که خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را در فرد کاهش می دهد.

تقویت پوست و مو

انبه برای تقویت مو فوق العاده است، زیرا حاوی ویتامین A یعنی ماده مغذی مورد احتیاج در تامین چربی پوست بوده که رطوبت مو ها را هم تامین می نماید. همچنین ویتامین A برای رشد نسوج بدن از جمله پوست و مو حیاتیست.

جذب ویتامین C کافی که با 1 فنجان انبه در روز تامین می گردد، از ملزومات فراوری و حفظ کلاژن که ساختار پوست و مو را شکل می دهد، محسوب می گردد.

چگونه انبه بیشتری در برنامه غذایی خود بگنجانیم؟

رسیده بودن انبه را نمی توان بر اساس رنگ پوستش تشخیص داد. کوشش کنید تا انبه های تازه و رسیده که بر اثر فشار کمی فرو می فرایند را انتخاب کنید.

میوه هایی که لک های سیاه فراوانی بر روی پوستشان وجود دارد، به هیچ وجه انتخاب مناسبی نیستند و باید از آن ها اجتناب نمائید. فرایند رسیدن انبه در دمای اتاق هم متوقف نمی گردد. طعم انبه کم و بیش خنک بسیار مطلوب است.

یکی از برترین روش های لذت بردن از انبه این است که آن را تروتازه خرد نموده البته خالی، بدون هیچ افزودنی دیگر، میل کنید.

سالاد میوه های گرمسیری، ترکیبی از پاپایا، آناناس و انبه تهیه کنید.

برای چشیدن طعم تازه میوه به لیوان لیموناد، چای سرد یا آب خود چند تکه انبه بیافزائید و هم بزنید.

با مخلوطی از پاپایا، انبه، jalapeno، فلفل قرمز و فلفل chipotle، سسی تازه درست کنید و روی ساندویچ ماهی محبوبتان بریزید.

چند برش انبه یخ زده را به اسموتی خود بیافزائید. با آب آناناس مخلوط کنید، با توت فرنگی های یخی و ماست یونانی لذت گرمسیری شیرینی را تجربه کنید.

مضرات احتمالی ناشی از مصرف انبه

افرادی که به شیره گیاهان آلرژی دارند ممکن است واکنش های مشابهی به مصرف انبه نشان دهند.

مصرف بیش از حد پتاسیم برای افرادی که کلیه هایشان عملکرد درستی ندارد، می تواند مضر باشد. در صورتی که کلیه های شما قادر به دفع پتاسیم مازاد در خون نباشد، این امر می تواند کشنده باشد.

آنچه برای پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامت کامل بسیار حائز اهمیت می باشد پیروی از یک برنامه غذایی کامل و داشتن الگوی مصرف همه جانبه است. پیروی از یک برنامه غذایی که حاوی مواد متنوعی باشد، سودمندتر از تمرکز افراطی بر یک نوع غذای خاص به اسم کلید سلامت است.

picosho.ir: پیکوشو: تصاویر گردشگری ایران و جهان

gitiro.ir: گیتی رو: مجله گردشگری و مسافرتی، خبری و ورزشی

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 17 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 17 اردیبهشت 1401 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 157429

به "فواید درمانی انبه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید درمانی انبه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید