قانون های طلایی تغذیه

به گزارش مجله سرگرمی، تا به امروز چندین رژیم های غذایی پیشنهاد شده که پیروزیت و عدم پیروزیت آن ها در گذر زمان معین شده است. سوال اینجا است که وجه اشتراک رژیم های غذایی پیروز چیست؟

قانون های طلایی تغذیه

به گزارش بیزینس اینسایدر، بعضی از رژیم های غذایی مدت ها پیش مطرح شده ولی مردم همچنان از آن ها استفاده می نمایند. از جمله رژیم های غذایی پیروز می توان به رژیم غذایی مدیترانه ای، پالئو و رژیم های غذایی گیاهی اشاره نمود.

افراد زیادی سعی نموده اند که بر سر تفاوت های این رژیم ها صحبت نمایند که البته نتیجه روشنی هم تا امروز نداشته است. بنابراین، شاید بهتر باشد تا در خصوص وجوه مشترک رژیم های غذایی صحبت کنیم.

وجوه مشترک رژیم های غذاییِ پیروز را در حقیقت می توان قوانین دنیای تغذیه نامید. به عبارت دیگر، اگر قوانین دنیای تغذیه را رعایت کنیم، بخش های دیگر تغذیه را نیز رعایت نموده ایم و جای هیچ گونه نگرانی باقی نمی ماند.

شش قانون طلایی و دنیای تغذیه را ادامه خواهید خواند.

1. میزان قند اضافه شده پایین است

قند اضافه شده را می توان بدترین عنصر رژیم های غذایی نامید. بسیاری از افراد سعی می نمایند تا قند کمتری مصرف نمایند، اما بعضی از افراد نیز به شدت به مصرف قند معتاد هستند. زمانی که مصرف قند افزایش می یابد، کبد قندِ دریافتی را به چربی تبدیل می نماید.

بخشی از چربی فراوریی نیز به عنوان کلسترول VLDL از کبد خارج شده و موجب افزایش تری گلیسریدِ خون می گردد. البته بخش دیگری نیز همچنان در کبد باقی می ماند. در ضمن گفته می گردد که یکی از محرک های اصلی بروزِ بیماری های چربی کبد ناشی از قند دریافتی آن است.

این حالت با چند بیماری دیگر نیز در ارتباط است که در آن می توان نام یکی از قاتل های عظیم دنیا را نیز دید: چاقی، دیابت نوع دو و بیماری های قلبی. علاوه بر آن، به قند کالریِ تهی نیز گفته می گردد، زیرا بدون داشتن هیچ ماده غذاییِ خاصی میزان زیادی انرژی فراوری می نماید. تقریبا همه بر سر بد بودنِ قند اضافه توافق نظر دارند.

2. حذف کربوهیدرات تصفیه شده

یک ماده غذاییِ دیگر که مضر بودنِ آن مورد توافق بیشتر افراد است، کربوهیدرات تصفیه شده می باشد. کربوهیدرات تصفیه شده معمولا به حبوباتی اطلاق می گردد که تقریبا تمام ارزش غذاییِ آن از بین رفته است. یکی از رایج ترین نمونه های آن، آرد گندم است که در بیشتر کشورهای غربی استفاده می گردد.

غلات تصفیه شده از ساییدن حبوبات به دست می آید. در این فرآیند، سبوس و درون دانه غلات از بین می رود. این دو ماده دارای بالاترین ارزش غذایی هستند. بنابراین، غلات تصفیه شده تنها دارای مقادیر کمی نشاسته و مولکول های گلوکز است و از ارزش غذایی بالایی برخوردار نیستند.

نشاسته موجود در دانه های تصفیه شده بدون فیبر هستند که می توانند سطح قند خون را تغییر دهند. نتایج پژوهش های صورت گرفته نشان می دهد که مصرف کربوهیدرات تصفیه شده با انواع بیماری های متابولیک شامل چاقی، دیابت نوع دو و بیماری های قلبی در ارتباط است.

بعضی از رژیم های غذایی پیروز سعی نموده اند مصرف دانه های تصفیه شده را به کل حذف نمایند. در این بین، بعضی دیگر از رژیم های غذایی نیز در راستای محدود کردن آن ها شکل گرفته اند. به عبارت بهتر، تمام رژیم های غذایی پیروز به نحوی دانه های تصفیه شده را حذف و یا محدود نموده اند.

3. حذف روغن های گیاهیِ صنعتی

روغن گیاهی به تازگی وارد چرخه غذایی ما شده است. حدود یک قرن پیش، ما حتی تکنولوژی لازم برای تهیه آن ها را در اختیار نداشتیم. از جمله روغن های مشهور گیاهی می توان به روغن سویا، روغن کانولا، روغن ذرت و روغن پنبه دانه اشاره نمود.

این روغن ها اما چند مشکل دارند.

یکی از مسائل آن ها این است که مقادیر زیادی از اسیدهای چرب امگا 6 را می توان در آن ها یافت. همچنین، نتایج بعضی از پژوهش ها نشان داده که بین مصرف روغن های گیاهیِ صنعتی و بیماری های قلبی و سرطان ارتباط وجود دارد.

مشکل دیگر در نحوه فراوری این روغن ها است. بخش اعظمی از ارزش غذاییِ آن در فرآیند فراوری از بین می رود. به همین دلیل، می توان روغن های گیاهی صنعتی را در کنار دانه های تصفیه شده و قند اضافه شده قرار داد، چرا که هر سه کالری تهی می نمایند.

نباید فراموش کنید که روغن نارگیل و زیتون در این فهرست جایی ندارند. به عبارت بهتر، مصرف این دو توصیه شده است.

4. حذف چربیِ ترانس مصنوعی

همه از مضرات چربی ترانس مصنوعی باخبر هستند. چربی ترانس به وسیله هیدروژن دار کردنِ روغن های گیاهی به دست می آید. در چندین پژوهش تعیین شده که چربی ترانس با افزایش التهاب و بیماری قلبی در ارتباط است. چربی ترانس سمی و غیرطبیعی بوده و فاقد ارزش غذایی است.

5. آن ها سرشار از فیبر و سبزی ها هستند

رژیم های غذایی پیروز بعضی از غذاها را حذف و یا محدود نموده اند، اما همگی بر روی مصرف میوه تاکید نموده اند. یک اجماع دنیای بر سر مصرف سبزی وجود دارد که همگی سلامت مصرف سبزی را تایید می نمایند.

نتایج چند پژوهش صورت گرفته نشان می دهد که مصرف سبزی با کاهش احتمال ابتلا به بیماری ها در ارتباط است. سبزی ها سرشار از آنتی اکسیدان، مواد غذاییِ مفید و فیبر بوده که برای کاهش وزن و تغذیه باکتری های ضروریِ داخل روده مفید است.

در کنار نام سبزی می توان نام میوه را در بیشتر رژیم های غذایی پیروز مشاهده کرد. رژیم های غذاییِ مبتنی بر دریافت حداقلیِ کربوهیدرات هم حتی مصرف میزان کمی از انواع توت ها و میو ه جات را توصیه می نماید.

6. تاکید آن ها به جای کالری بر روی غذا است

یکی از نکات جالب و مشترک تمام رژیم های غذاییِ پیروز این است که هیچ کدام بر محدود کردن کالری تاکیدی ندارند. آن ها به جای این کار بر روی خوردن یک غذای کامل و سالم تاکید دارند.

البته این بدین معنا نیست که نباید به مصرف کالری اهمیت دهیم، زیرا تنظیم میزان کالریِ دریافتی در مدیریت وزن شخص بسیار حائز اهمیت است. اما باید توجه داشت که محدود کردن کالریِ دریافتی به تنهایی نمی تواند در دراز مدت تاثیر گذار باشد.

منبع: BusinessInsider

chinaro.ir: چین: سفر به کشور پهناور و باستانی، پکن، شانگهای ،گوانجو و هانگزو

cruisero.ir: کشتی کروز: سفری لوکس و در عین حال مقرون به صرفه به اقیانوس‌ها

منبع: زندگی روز
انتشار: 17 آذر 1400 بروزرسانی: 17 آذر 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 79415

به "قانون های طلایی تغذیه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قانون های طلایی تغذیه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید